EN  |     HE

סיכום הכנס השביעי של ה- FEM

מאת עידן ניב – מתאם רילוקיישן
הכנס השביעי במספר של ארגון ה-FEM (FORUM FOR EXPATIATE MANAGEMENT) מלונדון נערך הפעם באולם הכנסים של חברת ECI בפ"ת. בהזדמנות זו, יש לציין את הכנסת האורחים הנפלאה של מר עדי בלינדר, סמנכ"ל משאבי האנוש של החברה אשר נתן בעצמו הרצאה קצרה בתחילת הכנס והגברת מילי הורוביץ אף היא ממחלקת משאבי האנוש של החברה אשר דאגו שהכל יתקתק ושהארוע יעבור בהצלחה גדולה ולכן ברצונינו להגיד להם שוב תודה.

לחץ/י להגדלה לחץ/י להגדלה

כמו שניתן להסיק מכותרתו, פגודות, מקדשים וגורדי שחקים - רילוקיישן מזרחה, הכנס השביעי התמקד בעיקר בשווקי ארצות דרום מזרח אסיה כגון הודו, סין, הונג-קונג, תאילנד, סינגפור, מלזיה ועוד.

 

דורון ניב, מנכ"ל CRG והמנהל של סניף ה- FEM בארץ (FEM CHAPTER LEADER) פתח עם מספר ברכות, שיתף את הקהל בפעילויות הפורום עד לשלב זה של שנת 2013 ועידכן בקצרה על הכנסים הבאים אשר אמורים להתקיים בהמשך השנה (עליהם ארחיב בהמשך).

 

לאחר מילות הפתיחה והברכות מפי דורון, עלה להרצות מר עדי בילנדר, כאמור, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברת ECI אשר סקר בקצרה את היסטוריית החברה, מבנה החברה, גודלה וכו'. כמובן שכיאה לסמנכ"ל חברה אשר פועלת אף היא במזרח הרחוק בין היתר, עדי סיפר לקהל גם על עסקי החברה בסין והודו ועל היחסים העדינים והמורכבים עם העמיתים הסינים וההודים עצמם כמובן.

 

לאחר הרצאתו של עדי, דורון ניב שוב עלה לבמה והתייחס בעיקר לנושאי ההגירה שהינם די מורכבים בארצות אלו יש לציין, שכן אף יציאה לרילוקיישן אינה יכול להתקיים או לצאת לדרך בצורה תקינה לפני שנבדקת הזכאות לקבלת אשרות עבודה ושהייה (של העובד הנשלח בראש ובראשונה כמובן אך גם של בני משפחתו במידה ויש כאלו ושהם מצטרפים אל העובד או העובדת אשר נשלחים לחו"ל) לאחר מכן דורון סקר בקצרה את המגמות הרלוונטיות מבחינת השוק הדרום מזרח אסיאתי בשנים האחרונות ולבסוף התייחס גם מעט לעלויות, הבדלי יוקר מחיה וכו' בשוווקים השונים של דרום מזרח אסיה.

 

בתום הפסקת קפה ונטוורקינג קצרה, עלה לבמה מר טל רשף, מרצה ויועץ לעסקים באסיה בחברות וארגונים הפועלים בשוק העולמי.

 

לחץ/י להגדלה לחץ/י להגדלה

טל דיבר בעיקר על ההבדלים הבין התרבותיים (אשר קימיים כמובן גם בתוך העולם המערבי אך הם הופכים להיות משמעותיים ביותר כאשר מדובר בהשוואה בין התרבות המערבית לבין תרבות המזרח). מדבריו של טל ניתן היה להבין פעם נוספת ובאופן חד משמעי מהי החשיבות של הדרכה, אימון והכנה בין תרבותית לפני, תוך כדי ואפילו במהלך הרילוקיישן, קל וחומר כאשר מדובר במעבר  של עובד ומשפחתו לאחת ממדינות דרום מזרח אסיה (או אפילו בעת מעברים בתוך מדינה ענקית ומגוונת כסין למשל).

 

מיד לאחר טל, הגברת חגית קורין פרנקל, שותפה במחלקת מיסוי בינלאומי ומנהלת תחום ניוד עובדים ב-  Ernst &Young הסבירה על סוגיות המס והתשלומים השונים במספר ארצות האזור.

 

לחץ/י להגדלה לחץ/י להגדלה

אחרון חביב בקרב המרצים שאף חתם את הכנס היה מר גד כנען, דירקטור בחברת הבת  של חברת ברמד. גד שיתף את הקהל ב"ניסיונה של חברה ישראלית הפועלת בסין" ללא ספק נושא מעניין מעוד עבור ישראלים רבים באופן כללי ובוודאי גם עבור לא מעט מהחברות השונות הקיימות במשק הישראלי בפרט.

 

כפי שהוזכר בתחילת הכתבה, עד תום השנה הנוכחית אמורים להתקיים לפחות עוד שני כנסים כאשר הכנס הקרוב יעסוק בנושא עסקים עם מדינות האיחוד האירופי בהשתתפותם של אורחים בכירים מבלגיה והוא יערך ב-13 בנובמבר. בדצמבר, יערוך ה – FEM כנס בנושא רילוקיישן וגיוס באפריקה בהשתתפות אורחים ומרצים מדרום אפריקה. אנא סמנו ביומניכם גם את הארבעה בדצמבר.

 

מקווים לראותכם בכנסים הבאים. 

 

לחץ/י להגדלה לחץ/י להגדלה