EN  |     HE

האם תעשיית הרילוקיישן גוועת? לא עפ``י הכנס העולמי של Worldwide Employee Relocation Council

מאת דורון ניב
בתאריכים 26-29.10.10 התקיים בעיר Seattle במדינת וושינגטון בצפון מערב ארה"ב הכנס השנתי העולמי של ארגון ה – .Worldwide Employee Relocation Council. ארגון אמריקני גדול זה אשר מושבו ב – Washington D.C הינו האיגוד המקצועי הגדול בעולם של אנשי המקצוע העוסקים בתחומים השונים של כוח העבודה הגלובלי.

האיגוד מונה כיום כ – 10,000 חברים מכל רחבי תבל. גודלו וחשיבותו של הכנס הביאו לכך שאפילו מושלת מדינת וושניגטון קידמה את הבאים במכתב ברכה חם תוך התייחסות לחשיבות הכנס בימים קשים אלו לכלכלה העולמית.

בניגוד למקבילו הקטן יותר ה – EuRA (אשר לקח חלק פעיל באירוע האמריקני  שהוא כמובן הגדול בעולם מסוגו), האיגוד האמריקני כולל בתוכו מגוון גופים המכסים נושאים רבים ושונים ובזה הינו שונה מאוד מרעהו האירופי בו יכולים להיות חברים רק ספקי שירותי הרילוקיישן השונים.

 

האיגוד האמריקני כולל בתוכו:

  • Relocation Management Companies – מספר יחסית מצומצם של חברות ענק בתחום הרילוקיישן כגון Cartus, Paragon Global Resources, Crown, ומספר נוסף לא גדול של חברות ענק בתחום, חברות אשר הפכו עם השנים ממקומיות לגבלובליות ומניידות מדי שנה אלפי עובדים המשתייכים ברובם לחברות הענק הגלובליות כמו מיקרוסופט, אינטל, אלסטום, פיליפס ואחרות. לצורך זה הן משתמשות בשירותים המקומיים של חברות הרילוקיישן השונות בכל רחבי תבל, חברה, חברה ומערכת יחסיה וקשרייה. יש לציין שאותן מספר חברות ענק אמריקניות מעבירות את שותפויותיהן המקומיות מערכות מבחנים ובדיקות שונות ומשונות כדי לוודא שאותה חברה מקומית בבלגיה, יפאן, גרמניה או ישראל (או כל מדינה אחרת), אכן עומדת בחוזי השירות החמורים שלהן ובכך מעלות גם את רמת המקצועיות והשירות אצל אותן חברות מקומיות.
  •  חברות ייעוץ פיננסיות  - כגון PWC , ובנקים שונים כגון Citibank ו – Bank of America.
  •  חברות ביטוח – חברות העוסקות בתחומים רלוונטיים, בעיקר ביטוחי בריאות.
  •  חברות נדל"ן גלובליות.
  •  חברות הובלה שהן חלק לוגיסטי בלתי נפרד מתעשיה זאת.

השוני המרכזי באיגוד האמריקני לעומת זה האירופי הוא הזמנת החברות והאירגונים בהם מתקיימת פעילות רילוקיישן וכך לצד ספקי שירותים שונים, ניתן לראות נציגים של עשרות חברות אמריקניות וזרות ביניהן חברות ענק כגון ACS, אינטל, HSBC, Boeing, Cisco, ואחרות באולמות הכנס.

 

למעלה מ – 1,600 נציגים של הגופים המוזכרים לעיל מ – 47 מדינות שונות השתתפו באירוע השנתי המתקיים מדי שנה בחודש אוקטובר ובכל שנה בעיר אמריקנית אחרת. הפעם נבחרה סיאטל שאמנם איננה עיר גדולה ונמצאת קצת ב"שוליים" אך בתחומה או בקרבתה, יושבים מספר אירגונים מגדולי תבל כמו מיקרוסופט, מפעלי בואינג ולהבדיל חברת הקפה Starbucks.

 

לדברי גב'  Sylvia Ehrlich נשיאת חברת  Intrepid New Yorker, לפי מספר המשתתפים שבלט בגודלו לעומת שנים קודמות, התעשייה ממש לא  גוועת אלא להפך! היא נמצאת שוב בתהליכי צמיחה וגידול. הגב' ארליך, נשיאת אחת מחברות הרילוקיישן הפרטיות הגדולות בארה"ב שבסיסה בניו יורק, דמות בכירה עתירת ידע וניסיון ומוכרת היטב בארה"ב ובאירופה כאחת הדמויות המובילות בתחום הרילוקיישן, טוענת  שלאחר מספר שנות האטה בכל המצב הכלכלי, התעשייה חיה, נושמת ובועטת ובאזור צפון מזרח ארה"ב אפילו משגשגת.

 

גם Dean Foster, נשיא חברת Dean Foster Association ואחת הדמויות המובילות בעולם בתחום ההדרכה הבין-תרבותית והמוכר גם בישראל בשל ההרצאתו במליאת כנס משאבי האנוש בשנת  2007, טוען כמו הגב' ארליך שהתעשייה נמצאת במפורש בתהליך צמיחה מחדש ובמקומות אחדים אכן אפילו משגשגת. בארה"ב נושא ההדרכה הבין-תרבותית נחשב דווקא כאחד האלמנטים החשובים בכל תהליך הרילוקיישן (בניגוד לישראל) ולכן, חלק גדול מהחברות אינן מוותרות על הנושא אם וכאשר הן מחליטות לשלוח עובד כלשהו לחו"ל.

 

את נקודת המבט האירופית לגבי מצב התעשייה, מביא Stuart McAlister, מנהלה של חברת Inter Relocation Group, חברה המתמחה במתן שירותי רילוקיישן במזרח ומרכז אירופה ואשר מרכזה בבודפשט:

"כאירופאי, דווקא ארה"ב  היא המקום הנבחר לסוג זה של כנס משתי סיבות: הראשונה, הרבה מאוד מאנשי המקצוע המועתקים מדי שנה, מקורם בארה"ב אבל גם מסיבה פשוטה יותר – אין הרבה מקומות מחוץ לארה"ב שיש בהם מרכזי כינוס ומלונות שיכולים לארח כנסים בסדרי גודל אלו של יותר מ – 1,500 משתתפים".

 

לדברי Stuart McAlister, "כאזרח בריטי המנהל  חברת שירותי רילוקיישן שמרכזה דווקא בבודפשט ואשר מכסה את איזור מרכז ומזרח אירופה, כנס זה הוא ההזדמנות הגדולה  בשנה לפגוש ולהציג לפני עמיתים ולקוחות גלובליים מסביב לעולם. מצב השפל הכלכלי הנוכחי משפיע ישירות על חברות רב לאומיות ותקציביהן בנושא העיתוק הבינלאומי. בקיצור – כל העיתוקים אשר אינם חיוניים מבוטלים או במקרה הטוב – נדחים. הכנס של שנת 2009 בפרוש לא היה  פעימה קלושה כמו שהוא היה בשנים קודמות ולמרבה השמחה, הכנס של 2010 הראה סימנים של אמון מחדש ושיגשוג.

 

מלבד מההזדמנות הברורה לתקשר עם שותפים ולקוחות, הכנס השנתי של ה – ERC,  מהווה גם הזדמנות לשיפור הידע האישי על תעשייה זאת. כנס ה – ERC  מספק מגוון עשיר של מפגשים חינוכיים על מגוון רחב של נושאים רלוונטיים במהלך הכנס. קיימת גם האפשרות ללמוד לקראת הסמכות מוכרות כמו מומחה לעיתוק בינלאומי. בסך הכל, עבור ספקי שירותי הרילוקיישן, כנס ה – ERC הינו תאריך מרכזי בלוח השנה".   

 

המרצה המרכזי בכנס היה Prof. Gary Hamel, המשמש כפרופסור ב – London School of Economics ולאחר הרצאתו במליאה, עמדו בפני המשתתפים מגוון כיתות בתחומים רבים ושונים. נושא שכמובן בלט הוא כל נושא ה – Talent Management שהוא כיום נושא מרכזי המעסיק חברות גלובליות רבות.

 

בשני ערבי הכנס, נערכו שתי קבלות פנים גדולות באולם התצוגה המרכזי בו עמדה לרשות המשתתפים גם תערוכה מקצועית מרשימה של ספקים שונים בתחומים שונים רלוונטיים: ספקי שירותי רילוקשיין, חברות יעוץ שונות, טכנולוגיות שונות בתחום, בנקים, חברות ביטוח וחברות ראיית החשבון העולמיות, שירותי הדרכה – בעיקר בתחום הבין-תרבותי וכן חברות הובלה שונות.

 

אין ספק שבימי הכנס הוכיחה תעשיית ניוד העובדים וכוח העבודה הגלובלי גודל ועצמה רבים ולא נראה שתחום זה עומד להעלם מהעולם בזמן הקרוב אלא רק להפך...

יכולות הארגון, הניהול והאירוח האמריקני נתגלו שוב בכנס גדול מימדים שהתנהל בצורה  מופתית.

 

הכנס הבא יתקיים באוקטובר 2011 בדנבר/קולרדו.

 


פורסם לראשונה באתר HRS    ב– 06.12.10

דורון ניב/מנכ"ל חברת (  Corporate Resources Group (Israel) Ltd. (CRG חברת יעוץ למשאבי אנוש בינלאומיים המייצגת בישראל את:

  • Dean Foster Associates – חברת ייעוץ אמריקנית מובילה בתחום ההדרכה הבין-תרבותית
  • Strategic Rewards Group/NYC - חברת ייעוץ אמריקנית בתחום תגמול והטבות גלובליות
  • Paragon Global Resources – אחת מחברות ה – Relocation Management הגדולות בעולם